De organisatie, die bestaat uit Theo van Delft en Lisette van Helden, put uit een jarenlange ervaring wat betreft het organiseren van oldtimerbeurzen. Theo van Delft is al vanaf de eerste beurs die Autotron organiseerde betrokken bij de organisatie en uitvoering hiervan.

Lisette van Helden is bij de organisatie gekomen in 1995, doordat het aantal beurzen fors was toegenomen. Autotron Oldtimerproducties hoopt nog jaren oldtimerevenementen te organiseren vanuit Autotron Rosmalen Exploitatie B.V.  dat voor Libéma de BV is van waaruit eigen beurzen georganiseerd worden. Autotron Oldtimerproducties zal wellicht in de toekomst in nog meer delen van Nederland Oldtimerbeurzen gaan organiseren.

Autotron Oldtimerbeurzen worden al sinds 1973 georganiseerd. De beurs is komen overwaaien vanuit Engeland en sloot naadloos aan op het concept van het toenmalige Lips Autotron Automuseum in Drunen. Het was toen de eerste en enige beurs in Nederland.

Standhouders met auto-onderdelen, documentatie, automobilia, gereedschappen en miniatuurmodellen bemanden de stands verspreid door het hele museum. De oldtimer automobielen stonden op de binnenplaatsen in de open lucht te koop. Al snel groeide de beurs uit zijn jasje en moest er een tweede locatie bij komen. Deze werd gevonden in de groenteveiling in Drunen. Zo ontstond Nederlands grootste oldtimerbeurs. De verbinding tussen de twee locaties werd onderhouden door een gratis busdienst tussen Autotron en de Veilinghal. In de jaren daar op volgend kwam er al snel een tweede oldtimer autobeurs bij. Dus was er een voorjaars- en een najaarsbeurs. Ook nu nog is in Rosmalen de voorjaarsbeurs in februari en de najaarsbeurs in november.

Vanaf 1981 werd er jaarlijks in januari ook een klassieke motor- en bromfietsenbeurs georganiseerd. Na de verhuizing van Autotron van Drunen naar Rosmalen werden de mogelijkheden groter voor de organisatie en kwam er een zomerbeurs bij in augustus.

Door de groei van Libéma (het moederbedrijf waaronder Autotron valt) worden er momenteel ook Oldtimerbeurzen georganiseerd op locaties door het land.

Sinds 1988 organiseert 'De Jukebox Fanaat' de beurs 'Rock around the Jukebox' waar meer dan 250 standhouders (alleen abonnees van De Jukebox Fanaat) uit binnen- en buitenland aanwezig zijn. Op deze beurs zijn altijd rond de 300 jukeboxen te koop. Ook zijn er op deze beurs allerlei andere items te vinden zoals singles, flipperkasten, eenarmige bandieten, emaillen reclameborden en nog veel meer. Verder veel live muziek tijdens dit evenement en velen komen als bezoeker in stijl met zijn of haar oldtimer. Daardoor zijn er ook altijd meer dan honderd oldtimers aanwezig! Dit tweedaagse evenement dat in de eerste helft van oktober plaatsvindt, wordt steeds weer door duizenden bezoekers uit binnen– en buitenland bezocht.

In 2000 werd besloten een tweede beurs erbij te organiseren, maar niet identiek aan de oktoberbeurs: het is een eendaagse beurs op een zondag in de tweede helft van de maand mei geworden. Bovendien vindt deze beurs plaats in de openlucht. Vandaar de naam 'Rock around the Jukebox Open Air'. Deze beurs heeft alle ingrediënten van de oktoberbeurs, maar ademt een totaal andere sfeer uit. Ook deze beurs is inmiddels een begrip geworden.
 

Organisatie